Ayurveda

Ayurveda is een eeuwenoude natuurwetenschap die zijn oorsprong heeft in India. Ayurveda bestaat uit de volgende twee woorden: ayus dat leven betekent en veda dat kennis of wetenschap betekent. Ayurveda betekent letterlijk kennis over het leven. Ayurveda geeft inzicht in gezondheid, ontwikkeling in ziekteprocessen en genezing. In ayurveda geldt het adagium “voorkomen is beter dan genezen.”

Het doel van ayurveda is om ziektes te voorkomen en goede gezondheid te bevorderen, met andere woorden: ayurveda is de wetenschap voor een gezond en een lang leven. Het bevorderen van gezondheid gaat niet alleen over het fysieke lichaam, maar ook  het mentale, – emotionele  -en zielsaspect zijn  belangrijk in de ayurveda.
In de ayurveda is het belangrijk dat de mens een balans vindt tussen lichaam, geest en ziel, want deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En wanneer je leeft volgens je ware natuur kunnen ziektes wegblijven en je kunt verkeren in een staat van gelukzaligheid.

Ayurveda wordt in 1977 officieel erkend door de WHO (World Health Organisation) als (wetenschappelijke) geneeswijze. De WHO beaamt dat daar waar reguliere geneeskunde niks meer kan betekenen, ayurveda oplossingen kan bieden. Ayurveda biedt namelijk maatmerk aan, omdat er niet alleen naar de symptomen worden gekeken, maar ook naar de oorzaak van een klacht, naar de mens als een geheel.

Dhanvantari God of Ayurveda

Dhanvantari God of Ayurveda