Behandelingen

floral-decor

Alvorens een traject of een behandeling van start gaat, kan er een intake plaatsvinden. Tijdens het intakegesprek komen vragen aan bod over o.a. dagelijkse leefstijl, voedingspatronen, geluksgevoel en welke factoren jou uit balans halen. Ook vindt er zowel een pols- als een tongdiagnose plaats zodat er dieper gevoeld en gekeken kan worden in de onbalans en de natuurlijke constitutie.

Momenteel stel ik mij beschikbaar voor de volgende behandelingen.

chakra1

ABHYANGA

Dit is een belangrijke therapievorm in de ayurveda. Dit is de volledige lichaamsmassage met krachtige ayurvedische kruidenoliën. Het heeft een heilzame werking. Elk onderdeel van het lichaam krijgt aandacht. Het effect van de abhyanga is totale ontspanning. De abhyanga balanceert de elementen in het lichaam. Het vermindert stress en revitaliseert lichaam en geest. Het verhoogt de immuniteit.
chakra2

PINDA SWEDA

Dit is een therapievorm waarbij gewerkt wordt met speciale warme kruidenstempels. Het heeft een positieve werking bij pijnlijke gewrichten en spieren, bij reumatische klachten zoals fibromyalgie en artritis.
chakra3

SHIRO ABHYANGA

Hoofd, – nek en schouder behandeling. Een effectieve behandeling die zijn positieve doorwerking heeft op de rest van het lichaam. Het reduceert stress en spierspanning.
chakra6

MARMA THERAPIE

Het lichaam kent heel veel energetische kanalen die door het lichaam stromen. Soms ontstaan er blokkades op de energiepunten of banen waardoor de energie niet goed kan doorstromen. Marma’s zijn ook wel vitale gebieden of punten die door beschadiging over overbelasting pijn veroorzaken. In de ayurveda worden 107 belangrijke marmapunten genoemd. De behandeling richt zich op de marmapunten en geeft verlichting aan deze gebieden. Blokkades worden losgemaakt door subtiele aanraking op de marma’s.
chakra5

TIBETAANSE WERVELCORRECTIE

Deze behandeling is zeer effectief bij rugklachten. Het geeft direct verlichting bij (zeurende) pijn. Zowel de marmapunten (energiepunten) van de rug als de wervelkolom worden behandeld met speciale technieken met als doel spanning weg te nemen in de rug en het lichaam te doen laten ontzuren. Hierdoor kan het lichaam weer beter stromen.
chakra7

NASYA BEHANDELING

De neusgaten zijn de poorten tot het brein/zenuwstelsel. Met behulp van speciale ayurvedische neusdruppels kunnen klachten zoals chronische verkoudheid, verstopte neus, bijholte – en voorhoofdholte ontsteking of hoofdpijnen, allergieën worden behandeld. De Nasya behandeling werkt ook zenuwsterkend en het werkt verhelderend voor de geest. Deze behandeling wordt verder aangevuld met een gezichtsmassage, waarbij de marmapunten (drukpunten) van het hoofd en gezicht worden behandeld en (eventueel) met speciale oordruppels, omdat de kanalen van het oor en neus met elkaar verbonden zijn.
chakra4

NETRA BEHANDELING

Dit is een therapievorm met (medicinale)ghee (geklaarde boter) speciaal voor de ogen. Deze oogbehandeling is heilzaam bij oogklachten. Het werkt ontspannend en reinigend voor de ogen. Voorafgaand aan de oogbehandeling, wordt het gezicht gereinigd met rozenwater en de marmapunten rondom de ogen behandeld. Na de behandeling wordt het hoofd (kort) gemasseerd.
chakra8

SHIRODHARA

Oliebegieting van het voorhoofd wordt binnenkort gegeven in de praktijk.
Do more of what makes your soul shine.– Ayurveda